Heeft U vragen? Neem contact op met onze sales team: info@villapark.hu

Andere dorpen en steden in de omgeving

Vértesszőlős 

In Vértesszőlős is een museum volledig gericht op de beroemde historische man Samu wiens resten werden gevonden in 1964 in de buurt van Vértesszőlős. Hij was een late Homo erectus, ergens tussen Homo erectus en Homo sapiens. Slechts een deel van het schedelbeen van Samu is gevonden. Hij leefde volgens de archeologen ongeveer 350.000 jaar geleden in dit gebied.

Alcsútdoboz 

De Alcsúti Arboretum, gelegen in Alcsútdoboz, is waarschijnlijk de meest originele tuin in Hongarije. Deze rustig gelegen 40 hectare grote tuin is ontworpen door Carl Tost, een tuinman uit Oostenrijk. Men heeft hier honderden exotische en inheemse soorten planten en struiken geplant. In het dorp Alcsútdoboz vindt u ook ruines van een kasteel.

In het plaatsje Bicske vindt u het kasteel Batthyányi. Dit kasteel is gebouwd in 1490 en dankt haar naam aan de Batthyánys, een beroemde Hongaarse adellijke familie. Het kasteel is gelegen in een park en is onlangs gerenoveerd in haar oorspronkelijke barokke stijl.

Csókakő 

In Csókakő staat een 700 jaar oud middeleeuws kasteel. Dit kasteel werd gebouwd op het rotsplateau boven de Mór in het westelijke deel van het Vértesgebergte. Het kasteel van Csókakő was het belangrijkste politieke centrum (na Székesfehérvár) van de regio vanaf de 13de tot de 16de  eeuw. Sinds 1995 zijn er voortdurend restauratiewerkzaamheden.

Csákberény 

Het dorp Csákberény ligt in het noordwestelijke deel van Fejér County, aan de voet van de zuidelijke hellingen van het Vértesgebergte. In 1991 opende men in Csákberény een Dorpsmuseum in het gebouw van het Cultureel Centrum. Het Dorpsmusenmuseum exposeert meubels, gereedschap en kleding van de lokale bevolking uit de jaren 1920 tot 1930. Het bijzondere van dit historische dorpsmuseum is dat alle bezienswaardigheden in het museum zijn geschonken door de inwoners van het dorpje.

In Etyek vindt u het Regionaal Historische Museum met historische bezienswaardigheden uit de regio.

Lovasberény 

Een van de bijzondere bezienswaardigheden in Lovasberény is het kasteel Cziráky. De bouw van het kasteel dateert uit de 17eeeuw, maar het gebouw dankt zijn huidige vorm aan een 19eeeuwse renovatie. Het U-vormige, één verdieping tellend hoofdgebouw is herkenbaar aan een  voorportaal met Ionische zuilen en een driehoekig timpaan. De ceremoniële zaal boven de grote zaal is versierd met muurschilderingen. De binnenplaats heeft een goede akoestiek en dient als de plek waar concerten worden gehouden, terwijl in de kamers van het kasteel soms tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden. De tuin van het kasteel is prachtig, de rest van het kasteel is nogal vervallen.

Een andere bezienswaardigheid in Lovasberény is de Lenke Art Gallery. Oorspronkelijk was dit een boerderij uit 1798. In 1998 opende men hier deze kunstgalerij..

Mór 

In Mór vindt u het prachtige kasteel Lamberg. Het kasteel werd gebouwd door Lord Franz Anton Lamberg als zijn zomerverblijf. De bouw van het kasteel werd gestart in het jaar 1762 en werd in 1766 voltooid. In 1810 vernietigde een aardbeving een groot deel van het gebouw. Dit heeft men later gerestaureerd. In het kasteel vindt u nog de originele houten deuren en kozijnen. Tevens zijn er bijzondere schilderingen te bezichtigen op de bovenverdieping van het kasteel Lamberg.

Uw vakantie boeken

Klik hier om direct uw vakantie te boeken

 

Wandel routes galerij