Heeft U vragen? Neem contact op met onze sales team: info@villapark.hu

Boedapest

Er zijn maar weinig steden in Europa die zoveel te bieden hebben als de Hongaarse hoofdstad Boedapest (Hongaars: Budapest). De stad strekt zich uit over beide oevers van de Donau. Geen wonder dat velen de stad Boedapest de 'koning van de Donau' noemen!


De naam van de stad met haar 1,7 miljoen inwoners ontstond pas in 1873 toen het stadsbestuur besloot om beide wijken aan weerszijden van de Donau bijeen te voegen. Op de westelijke oever vond (en vindt) u namelijk de wijk Boeda (en Óbuda) en op de oostelijke oever de stadswijk Pest, samen Boedapest. Naast Hongaren wonen er in de stad Boedapest Roemenen, Roma, Arabieren, Russen, Duitsers en andere Europeanen.

Weinigen beseffen dat de gemiddelde temperatuur in april en oktober op de middagen in Boedapest en omgeving tussen de 16 en 17 graden ligt. In mei en september is dit tussen de 21 en 22 graden. In de zomermaanden juni, juli en augustus is het overdag 24 graden of hoger!!

U kunt de stad Budapest echt het gehele jaar bezoeken. In de wintermaanden is de lucht vaak helder en zijn eveneens alle bezienswaardigheden geopend. Niets is er heerlijker dan een bezoek aan een kuuroord in de koude wintermaanden! Niet minder dan 70 miljoen liter warm bronwater met een temperatuur van 21 tot 78 graden Celsius stroomt hier dagelijks naar het aardoppervlak! 10 kuuroorden (Spa's) zijn het gehele jaar dagelijks voor wellness gasten en bezoekers geopend.


De stad Boedapest bezit tal van bezienswaardigheden en overblijfselen uit lang vervlogen tijden, waaronder Romeinse ruïnes, eeuwenoude Turkse baden, barokke en gotische monumenten, evenals kleine architectonische wondertjes uit de Art Nouveau en in de witte stijl van Bauhaus. Daarnaast zijn de oevers van de Donau en de Andrássy Avenue  op de lijst van UNESCO World Heritage Sites geplaatst. De 2310 meter lange Andrássy Avenue (Andrássy út) verbindt het Elisabethplein met het Heldenplein in de stadswijk Pest.

In niemands reisprogramma aan Boedapest mag een bezoek aan de burcht van Boeda ofwel het Buda kasteel ontbreken. Het historische kasteelcomplex in de stadswijk Boeda ligt op een hoogte van 70 meter en kijkt uit over het stromende water van de rivier de Donau. Aan haar voeten kunt u dwalen door bezienswaardige straten en pleinen met aantrekkelijke winkels, cafés en restaurants. Beroemd is de Matthiaskerk die u kunt bezichtigen. Het fraaiste uitzicht heeft u vanaf het opmerkelijk gebouwde Vissersbastion (Halászbástya) en het plein voor de Nationale Gallerie, een zeer interessant museum. Fameus zijn de elf bruggen die de Donau overspannen. De allerbekendste en de oudste (1849) is de zogenoemde Kettingbrug, herkenbaar aan de twee markante torens en de stenen leeuwen die de brug bewaken.


Een andere bekende bezienswaardigheid is de Gellert heuvel en de citadel. Ook vanaf hier heeft u een werkelijk uniek uitzicht op de fraaie stad Boedapest. Eigenlijk zijn er teveel bezienswaardigheden in Boedapest om op deze plek op te noemen. Er zijn pleinen en parken, en veel winkelcentra waar u uw ogen zult uitkijken. Veel bezocht wordt de grote Markthal met op de eerste verdieping talrijke souvenirs. Andere veel bezochte bezienswaardigheden zijn het parlement, de classicistische St. Stefanus basiliek met haar markante koepel, de Grote Synagoge van Boedapest ofwel de Synagoge aan de Dohány straat in romantische stijl (1859) en het Margaretha-eiland, de groene 2,8 kilometer lange long van Boedapest, gelegen midden in de Donau. Natuurlijk zijn er nog tientallen andere bezienswaardigheden in deze prachtige stad. 

Onze receptie op het villapark Vargesztes helpt u graag met het boeken van uw transfer naar de stad of met het boeken van uw excursie. Alvast een fijn verblijf in Boedapest!

Boek vandaag nog uw vakantie bij Villapark Várgesztes! 

  

 

 

 

 

Uw vakantie boeken

Klik hier om direct uw vakantie te boeken

 

Wandel routes galerij