Heeft U vragen? Neem contact op met onze sales team: info@villapark.hu

De natuur rondom Villapark Várgesztes

'De beelden zijn voor Nederlandse begrippen uniek. We komen net uit een eeuwenoud badhuis in de fraaie stad Boedapest en moeten nog 5 minuten rijden naar ons vakantiepark Vargesztes. De zon is zojuist achter de horizon verdwenen. Al voor de tweede keer moeten we de auto afremmen voor roedels overstekende herten die ons met hun grote, nieuwsgierige ogen aanstaren en dan pijlsnel verdwijnen in het ons omringende bos.'

Dit fraaie natuurgebied bestaat hoofdzakelijk uit het Vertesgebergte en heeft een oppervlakte van ruim 15.000 ha. Het vakantiepark Vargesztes ligt direct aan de voeten van dit gebergte. Omdat de bergtoppen van het Vertesgebergte slechts 487 meter hoog zijn is het gebied goed toegankelijk. De drie belangrijkste bergtoppen zijn de Nagy Csákány (487 m), de Körtvélyes (480 m) en de Csóka-heuvel (479 m). Fraaie en goed beschreven wandeltochten voeren direct vanuit het vakantiepark door dit aantrekkelijke gebergte.

Wilt u op de fiets dit gebied verkennen, dan kan dat. De mountainbikes staan op het vakantiepark voor u klaar!

In dit aantrekkelijke natuurgebied wonen talrijke diersoorten, waaronder enorme roedels herten, wilde zwijnen en honderden vogelsoorten. Vossen jagen met hun spiedende ogen op het kleinere wild, waaronder hazen en konijnen. Kuddes paarden grazen in de met groen gras bedekte almen. Ook de plantenwereld is zeer bijzonder voor Hongarije. Van de 77 verschillende plantensoorten zijn er 4 die alleen in dit gebergte voor komen, terwijl 14 plantensoorten volstrekt uniek zijn voor Hongarije en alleen in dit natuurgebied worden waargenomen. Eeuwenoude eiken en even oude beuken bepalen verder het aangezicht van dit bergachtige gebied. Zij kijken neer op een eeuwenoude geschiedenis. De vroege voorvaderen van de hedendaagse Hongaren jaagden in dit gebied onder dezelfde boomkruinen. In de herfstmaanden kleuren de bladeren van de bomen van geel tot dieprood. Geen wonder dat men hier spreekt van de Hongaarse 'Indian summer'.

In Vakantiepark Várgesztes is een speciale poort waarvandaan verschillende wandelpaden door het Vertesgebergte leiden. Beroemd is de nationale blauwe wandeltocht door het Vertesgebergte. Andere veel bewandelde routes voeren u naar het Gesztes kasteel en het dorpje Várgesztes (afstand: 2 km) of naar het dorp Verteskozma (afstand: 7 km).

Wij wensen u alvast veel wandel- en fietsplezier!

Boek vandaag nog uw vakantie bij Villapark Várgesztes! 


 

Uw vakantie boeken

Klik hier om direct uw vakantie te boeken

 

Wandel routes galerij