Heeft U vragen? Neem contact op met onze sales team: info@villapark.hu

Wandelroutes rondom ons park

Vanuit ons park is er een fraaie wandeling uitgezet naar het vismeer van Vargesztes (afstand ongeveer 1500 meter. Vandaaruit kunt u linksaf slaan en omhoog wandelen tegen de bergkam van het Vertesgevergte omhoog. Als u hetzelfde pad omlaag wandelt, dan komt u vanzelf weer terug bij het vismeer. Neem u telefoon mee. Mocht u toch verdwaen dan is het goed om te weten dat u hier overal mobiel bereikbaar bent (noteer wel het telefoonnummer van de receptie in uw telefoon!).

Gesztes Castle– in Várgesztes (wandelafstand 2 km afstand)

Het 14e-eeuwse kasteel van Gesztes ligt op  slechts 2 kilometer afstand van Villapark Vargesztes op de 376 meter hoge top van een heuvel. Het ligt naast het ‘Borth-Vertes Nature Conservation Area’ en is omringd door dichte bossen. Het kasteel vormde een belangrijk onderdeel van de  kasteelverdedigingslinie Vértesszőlős. De eerste schriftelijke bronnen dateren al uit de 13e eeuw. Het kasteel van Vargesztes is een leuk uitje voor mensen die van historie, romantiek, rust, stilte en de schoonheid van de natuur houden.  De wandeling omhoog start aan het einde van het dorp Vargesztes. Een breed en goed toegankelijk pad leidt omhoog naar het kasteel. Eventueel kunt u uw auto aan het einde van de hoofdstraat van Vargesztes parkeren en vandaar af omhoog wandelen door het fraaie woud.

Het dorpje Vérteskozma (wandelafstand 7 km afstand)

Vérteskozma is een leuk, vredig dorpje in het hart van Vertes. Het is gelegen op ongeveer 7 kilometen afstand van Villapark Vargesztes. Het dorpje bestaat uit slechts één straat. Aan het eind van deze straat heeft u bovenop de heuvel een prachtig uitzicht.

De nationale blauwe wandelroute in het Vértesgebergte

De nationale blauwe wandelroute is een onderdeel van de Hongaarse sectie van de Europese Lange Afstands-Wandelroute E4. De route begint bovenop de Irottkö Mountain (884 m) op de Oostenrijks-Hongaarse grens en loopt dan dwars door Hongarije. De route eindigd 1128 km later in het dorp Hollóháza bij de Hongaars-Slowaakse grens. Deze route passeert ook het Vértesgebergte, wat grenst aan Villapark Vargesztes. Bij de receptie kunt u gratis wandelroutes krijgen die aansluiten bij deze wandelroute. Het is zeer de moeite waard om hier te wandelen. De ogeving is veilig en tijdens uw wandeling heeft u prachtige vergezichten op de weide omgeving. In de wouden op de heuvelkam achter ons vakantiepark ziet u talrijke vogelsoorten en met een beetje geluk komt u oog in oog te staan met een roedel herten of een . 

Uw vakantie boeken

Klik hier om direct uw vakantie te boeken

 

Wandel routes galerij